Lyssna på Mat med Malin

Scrolla ner och lyssna på avsnitt av Mat med Malin från Sveriges Radio P4 Sörmland med vår dietist och kreatör Malin Randeniye

Bästa tipsen för färskpotatis

Bästa sättet att koka en färskpotatis är att koka den i välsaltat vatten tillsammans med några dillstjälkar. När potatisen är färdig häller man av vattnet och låter den ånga av med en handduk eller lite hushållspapper mellan locket och kastrullen. Då håller den sig varm men blir torr och fin.

Läs hela artikeln här...

3 x potatissallad

Dags för sparris

Sparris finns i två olika varianter, vit och grön. Egentligen är det samma sort men de odlas olika. Den vita varianten av sparris odlas under jord medan den gröna odlas ovan jord. 
Roten till allt gott

Köp Malins kokbok om rotfrukter

Recept med rotfrukter för hela året samt tips och inspiration för dig som tycker om att laga mat med de billiga, hälsosamma och goda rotfrukterna.

249 SEK

Malins tips på sundare påskägg

  1. Godis utan socker: Köp godis utan socker som är baserade på frukt istället. (OBS! Torkad frukt och naturgodis har ofta tillsatt socker.)
  2. Gör eget: Gör eget godis av frukt, som fruktremmar eller gelégodis med fruktpurré.
  3. Vuxenägg: Fyll påskägget med salta tillbehör som oliver och ostar istället om det är till en vuxen.
  4. Oätliga ägg: Fyll med saker istället för mat och godis. (Skönhetsartiklar som hårsnoddar och hårklämmor, klistermärken eller kanske biobiljetter.)
  5. Fruktkorg istället för ägg: Kör med lyxigare frukt, med köpta juicer och smoothies i små förpackningar. Eller varför inte scones och ett lyxigt te.

Mat med Malin om ägg


Smarta tips om våfflor


Rädda torrt bröd

Panzanella - italiensk brödsallad

Breadpudding