Livsstil

Klä dig snygg oavsett vad du väger

Tycker du att inga kläder sitter snyggt på dig? Det är lätt att tro att det är din vikt som är problemet, men visste du att det är din kroppsform som avgör vilka kläder som sitter bra på dig och inte. Läs om kläderna som passar din kroppstyp.

Presenttips

10 vackra smycken till studenten

Vi har valt ut våra favoriter bland vackra smycken att ge i present till en tjej som tar studenten.

Vackra blommor till midsommar

Få högtider är så förknippade med blommor som midsommar. Blanda gärna köpta och plockade blommor.

Slipp klädångest i sommar

När sommaren kommer är det lätt att känna ångest inför vad man ska ha på sig. Välj ut dina favoriter och skapa en kapselgarderob så slipper du tänka på klädinköp resten av sommaren.

Artikel

Svensk mat, eller?

Nu är det snart nationaldag och vi tittar närmare på den svenska matkulturen. Vad är det egentligen som utmärker de svenska mattraditionerna från resten av världen och hur översätts influenser från andra länder när de kommer till oss.

Artikel

Dags för rabarbertider

Rabarbern är en växt som ursprungligen kom från Ryssland så den är van vid ett kallt och kargt klimat och det är också därför den är så bra att odla här hos oss i Sverige. Rabarbern kom till Sverige på 1700-talet och då åt man den ibland som grönsak...

Odla mat på liten yta

Äntligen börjar odlingssäsongen komma igång på allvar. Vi tipsar om hur du som vill odla ätbart kan få ut mer av din mark.

Köksträdgården som kommer igen

Plantera perenna örter och växter i din köksträdgård och njut av skörden år efter år

Kom med ut och blomstervandra

Så här i maj är det perfekt för att ta en härligt promenad bland skogens flora. Palemona följde med Friluftsfrämjandet ut på en blomstervandring. Läs hela artikeln

Dietisten svarar på frågor om

 D-vitamin för vintertrötthet

Från Josefin kommer en fråga om vintertrötthet. Hon har hört att det kan bli bättre om man tar D-vitamin. Vår dietist Malin Randeniye svarar att det finns många saker man kan göra för att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Läs hela hennes svar eller skicka en egen fråga till Malin här

Unna dig ett hemmaspa

Ta med en kopp väldoftande örtte och ett fat med skuren frukt in i badrummet. Ta med en inredningstidning. Tänd ett ljus. Sätt på lite mysig musik. Kanske popplåtar i instrumental stråkvetsion eller så lyssnar du på en romantisk ljudbok.

Rynkar du lite på näsan när du hör ordet träning? Får tanken på ett gym dig att svettas mer än vad löpbandet kan göra? Då är det dags att titta lite närmare på vilken typ av rörelse som passar dig.

 

5 sätt att skapa en härlig stund helt gratis

Ibland drömmer vi om att komma iväg till en lyxig semesterort eller en exklusiv spa-anläggning bara för att få lite ljuvlighet i vårt liv, men det är inte alltid nödvändigt. Här är fem enkla sätt att skapa härliga vibbar helt utan kostnad.

Andningsövning för värk

Det är lätt att spänna sig när man har värk. Riktad avslappning och andning lindra.