Slipp klädångest i sommar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

När sommaren kommer är det lätt att känna ångest inför vad man ska ha på sig. Välj ut dina favoriter och skapa en kapselgarderob så slipper du tänka på klädinköp resten av sommaren. 

Välj ut dina favoriter

Börjar du varje dag med att stirra in i en garderob full av kläder utan att hitta något att ta på dig? Då kan det vara värt att prova att begränsa ditt urval. Plocka ut dina 33 bästa plagg och accessoarer för säsongen och ha dem i tre månader. Metoden kallas 333 eller kapselgarderob och är ett sätt att underlätta klädvalen i vardagen. Genom att en gång per säsong välja ut det du ska ha på dig slipper du göra valet varje morgon. Resten av kläderna skänks eller sparas i en låda till nästa säsong.

Minska på stressen

Genom att kurera innehållet i din garderob i början av säsongen, minskar stressen över klädvalen. Du får en överblick över vad du äger och behöver inte köpa nytt hela tiden utan kan göra strategiska inköp. Du kan lättare se vad du behöver köpa och lägga en beställning på nätet istället för att springa i affärer. På Cellbes finns ett bra urval av snygga kläder som du kan komplettera din sommargarderob med. 

Inte så strikt

Det som är bra med 333 filosofin är att den inte är så strikt. Vill du välja fler plagg så gör du det. Kommer du på att du vill ha något från din låda så tar du fram det. Du gör det för din egen skull för att du vill det och mår bra av det. Många som provar kapselgarderob märker att klädångesten minskar eller försvinner helt. De gillar att bara ha det som är aktuellt i sin garderob och att slippa köpa nytt hela tiden. Det är också bra både för ekonomin och miljön.

Matcha eller mixa

En del försöker få sina kläder att matcha så bra som möjligt med varandra men det väljer du själv. Du kan prova att välja ut sånt som du gillar, då brukar det passa ihop ändå. Man behöver absolut inte bara välja neutrala färger som går att blanda lätt. En av de roliga sakerna med en kapselgarderob är att man ofta börjar kombinera sånt som man inte tänkt tidigare bara för att få lite variation. Våga prova och anpassa metoden efter dina behov.