Klä dig i rätt nyans

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Dras du till vissa färger när du köper kläder eller tycker du att det är svårt att veta vad du passar i. Färganalys är en metod som har många år på nacken men principerna gäller fortfarande. Tanken är att du kan klä dig i vilka färger du vill bara nyansen är den rätta. 


Inom färganalys delas nyanserna upp efter fyra årstider: vår, sommar höst och vinter. Vet du vilken av dessa du tillhör så blir det inte bara lättare att hitta kläder som passar. Även nyanser på smink och hårfärgning blir lättare att välja om du vet vilken årstid du är. Handlar du på nätet, till exempel på Cellbes.se kan du sortera dina kläder efter färg och sedan välja ut de nyanser som passar dig. Då hittar du lätt rätt sorts kläder oavsett vilka färger som är på modet. 


Vinter - behöver klara färger
pexels-shvets-production-7544646jpg

Om du har blå ögon och har eller har haft mörkt hår och en hudfärg som tonar åt det rosa hållet. Då är du förmodligen vinter. Tänk på att välja klara nyanser som smaragdgrönt, klarblått eller violett. Våga gärna ta ut svängarna när det gäller färg men undvik allt för dova färger då de kommer att få dig att känna dig blek. 

Vår - klär i färgglada pasteller 

pexels-mikhail-nilov-8317651jpg

Har du blå ögon och har varit eller är blond med en rosatonad hud. Då klär du i vårfärger som puderrosa, duvblått och till och med ljust gult. Välj pastellfärger när du tittar efter kläder. 


Sommar - klär i varma dova färger
pexels-teona-swift-6874173jpg

Om ditt hår är eller varit naturligt jordgubbsblont eller rågblont och du har lätt blir solbränd samt om dina ögon är bruna eller gröna, så passar du troligtvis bäst i sommarnyanserna. Här finns mer dova toner som mossgrönt, senapsgult, brunt och varmt beige. 


Höst - välj eldigt varma färger

pexels-nashua-volquez-young-452210-1729931 1jpg


Om du har mer olivfärgad eller mörkare hud, är brun- eller grönögd och har eller har haft brunt eller svart hår så passar höstfärgerna bäst på dig. Du kan bära upp varma toner som brandgult, varmt rött och mustigt rödlila. 

Läs också:

Slipp klädångest i sommar

Klä dig snyggt oavsett vad du väger