Hur vill du röra på dig?

pexels-vlada-karpovich-8940023 1jpg

Rynkar du lite på näsan när du hör ordet träning? Får tanken på ett gym dig att svettas mer än vad löpbandet kan göra? Då är det dags att titta lite närmare på vilken typ av rörelse som passar dig.

Vad drömmer du om

Du kanske inte är den typiska personen som är intresserad av ridning, en kvinna i din ålder skateboardar inte, du älskar tanken på långdistanslöpning men har inget annat gemensamt med löparcommunityt. Eller så kanske du vill spela fotboll men vem börjar med sport i din ålder? Prova att lägga bort alla fördomar och följ din nyfikenhet. Kanske hittar du glädjen i cykling, paddling, vandring, tennis, simning eller något annat. Fundera på vad du tyckte om att göra när du var yngre eller om det finns aktiviteter som du alltid velat prova. Låt upptäckarglädjen guida dig.

pexels-ron-lach-10223014 1jpg

Träna efter din personlighet

Älskar du att vara bland människor eller längtar du efter lite egentid? Du är kanske självgående eller så behöver du någon som peppar dig. Om du är naturligt tävlingsinriktad kan du hitta en sport som passar dig, annars finns det gott om alternativ utan ett mål i sikte. Gillar du när saker är intensiva och snabba, eller dras du mer till uthållighetsbaserade aktiviteter? Genom att ställa några enkla frågor till dig själv kan du lättare komma på vilken typ av motion och träning som passar dig bäst.

Prova på

Ge dig själv tillåtelse att utforska olika alternativ tills du hittar något som du verkligen tycker om. Ta reda på om det är möjligt att komma och prova på en aktivitet för att se om den passar dig. Om du känner att gruppträning är något du är intresserad av kan du behöva prova några pass för att hitta ett som du gillar. Rörelse ska vara en härlig och tillfredsställande upplevelse, så nöj dig inte med något som du ogillar.