5 sätt att skapa en härlig stund helt gratis

pexels-los-muertos-crew-7260645 1jpg

Ibland drömmer vi om att komma iväg till en lyxig semesterort eller en exklusiv spa-anläggning bara för att få lite ljuvlighet i vårt liv, men det är inte alltid nödvändigt. Här är fem enkla sätt att skapa härliga vibbar helt utan kostnad.

1. Var en solkatt

Du vet hur solen ibland lyser genom ett fönster och skapar en liten fyrkant av ljus. Ta några ögonblick och sitt eller lägg dig i det ljuset, låtsas att du är ett barn på ett långt sommarlov utan några planer i världen och vila bara i det mjuka ljuset.

2. Läs något härligt

Många av böcker är fyllda till bristningsgränsen av ångest, så varför inte byta till feel good istället. Läs något som får dig att känna dig lugn och lycklig inombords. Det kan vara en kokbok, en inredningstidning eller en romantisk roman - vad du än älskar. Gå till biblioteket för gratis böcker eller plocka upp en gammal favorit.

3. Yin yoga

Yin yoga är en mer meditativ typ av yoga där du håller positionerna under en längre tid. Det är ett bra alternativ om du har svårt att fokusera på meditation eller om vanlig yoga känns för intensivt för dig. Det finns många yin yoga-positioner du kan göra utan några redskap hemma.

4. Skapa något för att det är kul

Det kan vara härligt att skapa bara för skojs skull. Njut av själva skapandeprocessen och fokusera inte på slutresultatet. Baka eller laga något, måla eller kludda, skriv en kort historia, pyssla eller skapa något av lera. Gör något bara för ditt eget nöjes skull.

5. Dansa till din egen melodi

Sätt på din favoritmusik och dansa för dig själv (eller med någon du älskar). Det kan vara en favorit från barndomen, en julsång mitt på sommaren, filmmusik du gillar. Rör dig till låtar du älskar och som alltid ger dig en varm känsla.